Arctic Haute Route

Det er vanskelig å tenke seg en mer spektakulær ferie enn dette. Du seiler langs verdens vakreste kyst og hver dag blir du kjørt til land for å bestige et nytt fjell i urørt natur, før du avslutter en lang lys sommerdag i Nord-Norge med et utsøkt måltid ombord på “cruiseskipet” M/S Gamle Salten.

Turen tar deg forbi Lofoten, Vesterålen, Senja og Kvaløya og du får oppleve Lofotveggen, Trollfjorden og Risøyrenna, men det kommer til å blekne mot opplevelsen av å stå på toppen å skue utover fjorder, grønne åsrygger og kritthvite strender.

Båten du reiser med er MS Gamle Salten som tidligere ble brukt som avløsningsskip av Hurtigruten. Båten har 19 dobbeltlugarer og 6 enkle lugarer som totalt rommer 44 passasjerer. Det gir en helt spesiell følelse å ankre opp i en vakker Nordnorsk fjord en lys sommerkveld å skue utover fjellet du skal bestige dagen etterpå.

Turen varer fire dager hvis du reiser sørover fra Tromsø og fem dager hvis du velger ruten nordover fra Svolvær. Dagene starter med frokost 06:30 før man blir kjørt til land i lettbåter og starter turen mot toppen. Som regel er man tilbake på båten, etter en lang dag i fjellet rundt kl 19:00. Det legges alltid opp til ulike turalternativer, så alle finner noe som passer sin egen dagsform. Det er 8 guider med på båten så alle grupper blir godt ivaretatt av eksperter som kjenner terrenget.

Vi kan love deg at det er lite som slår en god middag ombord på MS Salten etter en lang dag i fjellet! Bocuse d’Or kokk Gunnar Hvarnes har satt sammen en meny med råvarer fra 25 ulike lokale produsenter mellom Tromsø og Lofoten, så her får du garantert det beste fra hav og land.


Vi garanterer noen naturopplevelser du aldri kommer til å glemme og har du litt flaks får du sett både hval og ørn og du møter noen venner for livet på dekk over et glass mens den arktiske solen så vidt går ned i havet.

Turen passer for par, familier og single. Du må være glad i å gå på tur hvis du skal sette pris på denne ferien, men du trenger ikke å være topptrent. Hver fjelltur tilpasses de ulike gruppene, alle får det slik de ønsker. Ta kontakt så forteller vi deg mer om dette eventyret.

Mail: [email protected]
Telefon: +46 739 709 421
Meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Turkalender

29 juli - 3 aug 2020 - fr 24 900 NOK per person
Lofoten → Vesterålen → Senja → Kvaløya → Tromsø (nordgående, 5 dager)

28 juli - 2 aug 2021 - fr 24 900 NOK per person
Lofoten → Vesterålen → Senja → Kvaløya → Tromsø (nordgående, 5 dager)

1 - 4 aug 2021 - fr 19 900 NOK per person
Tromsø → Senja → Vesterålen → Lofoten (sørgående, 4 dager)

Dette er inkludert i prisen

  • Overnatting 3/4 netter ombord M/S Gamle Salten
  • Skreddersydde turer
  • Sertifiserte Guider
  • Ekspedisjon og seiling
  • Alle måltider inkludert
  • Gratis kaffe, te og frukt
  • Buss og tenderbåtar
  • Vertskap fra NAC
  • After-hike og sosialt