En skjult perle ved den spektakulære Fjærlandsfjorden

Det er vakkert på Vestlandet, men få steder slår luften ut av deg som når du kjører ut av den 7 km lange Frudalstunnelen og plutselig befinner deg noen hundre meter over Fjærlandsfjorden. Fjellsidene kaster seg dramatisk mot det irrgrønne vannet, du kan skimte den ene armen av Jostedalsbreen og på andre siden av fjorden ligger Fjærland Fjordstove.

Bård Huseby og kona tok over bygget fra 1937 for litt under 10 år siden og etter en total renoverinsprosess har de skapt et av fjordnorges koseligste hotell. Hvert rom er unikt med lekre detaljer og beliggenheten, vel den er uslåelig.

Vi ble helt forelsket i dette rommet, men alle rommene er fantastiske på hver sin måte.

Bård er svært mat og vinteressert og det merker gjestene godt. Husets kokker legger vekt på lokale matvarer og fisker blant annet mye av maten selv i fjorden utenfor hotellet. Under vårt opphold fikk vi servert fersk kveite og torsk, himmelsk!

Vil du ha flere reisetips som dette? Meld deg på vårt gratis nyhetsbrev her.

Frokosten holder også høyt nivå og vårt råd er å spise godt hvis du skal tilbringe dagen i fjellet!

Det er kanskje ikke det man forventer når man besøker et lite hotell på Vestlandet, men Fjærland Fjordstue har en fantastisk samling Bordeaux viner i kjelleren. Bård er Bordeaux-entusiast på sin hals og reiser dit hvert år for å finne nye viner og han plukker gjerne frem noen av sine favoritter til deg. 

Det er ikke mangel på spektakulære aktiviteter i Fjærland. Her kan man få guidede kayakkturer med mulighet for å se niser og kanskje spekkhoggere hvis man er heldig. Toppturer på ski er mulig helt frem til månedsskiftet mai/juni og under sommersesongen har man enkel tilgang til den største isbreen på fastlandseuropa, Jostedalsbreen.

Etter en lang fjelltur er det lite som slår et glass med hotellets hjemmebryggede øl.

Men man må ikke gå på toppen av et fjell for å nyte en helg her. Det verdensberømte bremuseet tegnet av Sverre Fehn ligger bare noen minutter fra hotellet og hvis man vil så kan man velge å sitte på terrassen å nyte utsikten med et glass Savignon Blanc fra St Emillion.

Vi har laget en unik spesialpakke sammen med Fjærland Fjordstove som gjelder opphold på tre netter i perioden frem til 09 juli og fra 24 august til ut oktober. Pakken koster fra 14 990,- for to personer og inkluderer:

- Overnatting, frokost, matpakke & tre retters middag 
- Guidet randonnetur. Alternativt: guidet båt/hike tur til veiløst samfunn, ink lunsj for to personer (1000,- ekstra)
- Middag i chambre séparée og Bordeaux vinsmaking/kurs
- Gratis bruk av kayakk under hele oppholdet

Og vi garanterer uslåelige naturopplevelser!

Kontakt Andrea på Scandinavian Journeys så hjelper hun deg med din bestilling eller skreddersyr et opphold som passer og husk vi tar ikke ekstra betalt for å hjelpe deg.

Mail: [email protected]
Telefon: +46 739 709 421
Vil du ha flere reisetips som dette? Meld deg på vårt gratis nyhetsbrev her.