Litløy fyr og en øy for deg selv

Journeys har vært på Norgesturne i sommer reist land og strand for å finne de mest unike konseptene landet har å tilby. På en liten øy ytterst i Vesterålen kom vi over Litløy Fyr, som viste seg å være en av turens absolutte høydepunkter. Litløy fyr står alene på en øy uten biler, butikker og stress - et sted for ro og hvile i sinn og sjel.

Spektakulært

For de som ønsker å oppleve spektakulære Norge utenfor turiststrømmen er dette stedet. Dere blir hentet av Ellen Marie som bor på øya året rundt. Hun møter dere med et lunt smil på fastlandet og har flytedrakter klar til en luftig tur over sjøen i en kraftig og solid rib som kjører i all slags vær. Turen ut til øya er en opplevelse i seg selv. Rundt deg ser du et rikt fugleliv, gjerne havørnermed vingespenn på 2 meter og kanskje spekkhoggerre dukke opp i sjøen.

Fra øya ser du Lofotveggen i sør og ren horisont i vest. Om vinteren danser nordlyset over himmelen, og om sommeren har du fri sikt til midnattssolen med lange sommernetter.

Et tidligere fiskevær
Øya har en lang historie bak seg. Fra år 1890 rapporteres det at 890 sesongfiskere var innom, og fyret ble for første gang tent i 1912. Familier bodde på øya og levde av fisk. I dag er det kun Ellen Marie igjen på øyen som tar i mot gjester hele året.

Enkelt, komfortabelt, miljøvennlig

Dere bor i en 100 år gammel fyrvokterbolig som har blitt bygget om til en gjestebolig. Gjesteboligen har to dobbelt-rom, et bibliotek og kjøkken. Fra sengen og frokostbordet har du verdens beste utsikt. Rommene har tempurmadrass med deilige dyner så her sover du godt. Fyret er off-grid og Ellen Marie produserer sin egen strøm og samler regnvann. Det er ikke ubegrenset med varmtvann så og gi beskjed i noen timer før man ønsker en dusj slik at vannet kan varmes opp - en del av sjarmen med å bo på en off-grid øy.

Når været tillater det nytes gjerne middagen ute i disse omgivelsene.

På frokostbordet serveres te av urter fra hagen, yoghurt og musli og nybakt brød / scones med masse deilig pålegg/tilbehør.

Ting å gjøre på øya

Øya er først å fremst et sted for å finne ro. Det er fint å gå turer, både halvtimes turer eller lengre turer på et par timer for å speide etter havørnen eller utforske øyas 40 meter grotte.

Det er også to havkayaker som kan ta deg til naboøya Gaukevær for en brattere fjelltur, eller en spasertur til en idyllisk sandstrand.

Litløy Fyr er et perfekt sted å puste dypt. Ettersom det tar tid å komme hit og finne seg til rette, er to netter et minimums opphold. Å bli litt lenger på hver plass er også en mer økologisk måte å reise på. Du kan nå velge spesialsydde pakker på 2 netter eller 3 netter som inkluderer rom, alle måltid, guidet aktivitet og båttransport til og fra Litløya.

Ta kontakt med oss for å bestille i dag. Husk at vi ikke tar ekstra betalt for å hjelpe deg.

Mail: [email protected]
Telefon: +46 739 709 421

Vil du ha flere reisetips som dette? Meld deg på vårt gratis nyhetsbrev her.