Verdensarv, boutique hotell og det grønne hjertet

Velkommen til hjertet av fjordnorge, Aurland og Vestnorsk Fjordlandskap. I en liten bygd i indre Sogn og Fjordane finner du det sjarmerende boutique hotellet 29|2 Aurland.
Gjester som kommer hit, skal få oppleve noe helt spesielt og føles seg ekstra godt tatt vare på. La oss ta deg med på en opplevelse i verdensarven med stil.

Vestnorsk Fjordlandskap

I Aurland er du omgitt av dramatiske fjorder, dundrende fossefall og en rik fauna. Over deg seiler ørnen og i fjorden dukker både seler og spekkhoggere opp. Landskapet varierer fra frodige daler med kjent for sitt rike planteliv, fiskevann, snøbreer til stupbratte fjell. Her finner du den berømte Aurlandsdalen, et 40 km dalføre vel kjent som et naturskjønt fjellområde.

Et herlig vertskap

Høsten 2012 forlot Tone, Bjørn og barna bylivet og flyttet til Aurland, en avgjørelse de ikke har angret på. Tone og Bjørn har reist planeten rundt og er flinke på å finne inspirasjon i både steder og mennesker. Få kjenner fjellene på Vestlandet bedre enn Bjørn. Tone har i mange år skrevet om bærekraftig turisme og bygdeutvikling.

Boutique og design

Det sjarmerende hotellet har eksperimentert med gamle, tradisjonelle farger og blandet både brukt og ny innredning. 29|2 Aurland har fått utmerket hjelp av interiørarkitekt Gunvor Røkholt. Gården har vært overnattingssted for sportsfiskere fra inn- og utland i flere generasjoner. Innredningen av hvert av rommene i Fiskehuset er derfor inspirert av historiske gjester med nære forbindelser til Aurlandselva.

Det grønne hjertet

Vertskapet på hotellet brenner for naturen og fremtiden og gjør alle tiltak de kan for at karbonavtrykket skal være så lavt som mulig. Visjonen er at Fjord Norge skal være verdens ‘grønne hjerte’ – så de har laget sitt eget.

Verdensarvstatus er det høyeste internasjonale kjennetegnet for kvalitet som et landskap kan tildeles. Økoturisme den eneste bærekraftige typen turisme i dette fantastiske landskapet. Å ha en fjord på UNESCOs verdensarvliste er ikke noe som kan tas lett på, ifølge Tone og Bjørn.

Lokale og kulinariske fristelser

I den sjarmerende røykstuen kan du sette deg til bords med forventninger. Dyktige kokker serverer deilige middager basert på de beste råvarer fra distriktet. 29|2 Aurland er en del av SAKTE-alliansen, en organisasjon av mat- og håndverksprodusenter og aktivitetsleverandører som tilbyr lokale produkter basert på verdensarven.

Naturopplevelser og fossefall

Hele Aurland er full av spektakulære fjelltopper og dundrende fossefall så her er mulighetene mange. Vi tar deg med på heftige naturopplevelser og skreddersyr nivå etter hvor aktiv du ønsker å være. Eventyr kombineres såklart med hjemmelagde overraskelser som nytes til utsikten.

Etter fotturen kan dere slappe av i den rolige og stille hagen, for eksempel i en vedoppvarmet badestamp, før middagen serveres i det koselige røykhuset.

Hva med å samle vennegjengen og skape en minnerik helg sammen?

Høysesongen på 29|2 Aurland er snart over som også gir gode muligheter til å kunne leie hele stedet for dere selv. Det passer perfekt for en bedrift som har behov for å treffes og være kreativ igjen sammen etter en spesiell og tøff vår.

Ta kontakt med oss for å bestille i dag. Husk at vi ikke tar ekstra betalt for å hjelpe deg.

Mail: [email protected]
Telefon: +46 739 709 421

Vil du ha flere reisetips som dette? Meld deg på vårt gratis nyhetsbrev her.